Koppla upp dig

DCHP inom nätverket

På fagottens nätverk delar vi ut fasta IP nummer till alla anslutna datorer. Det betyder att du kan få ett papper med dom relevanta uppgifterna av oss och konfigurera din dator eller router själv. Alternativt kan du låta vår utrustning konfigurera din dators/routers nätverksinställningar automatiskt via något som kallas DHCP. Eftersom dom flesta numera har en trådlös router så är det oftast den som skall konfigureras.

För att få datorn/routern att automatiskt konfigureras gör du ett av följande:

  1. Fyll i blanketten för anmälan om DHCP och lämna den i föreningens brevlåda, västra gaveln av Flöjtvägen 20.
  2. Författa ett e-post meddelande till admin@fagotten.org med samma information som du skulle fyllt i blanketten för anmälan om DHCP
  3. Ta routern under armen och kom ner till oss när vi har expeditionstid så fixar vi det hela. Glöm inte strömsladden.

Om du väljer alternativ 1 eller 2 så börjar det fungera inom ett par veckor från anmälan. Om du väljer alternativ 3 så fungerar det när du lämnar vår expedition.

Det är viktigt att du på anmälningsblanketten fyller i datorns MAC-adress. Hur du tar reda på den står på anmälningsblankettens baksida. Det finns även många guider på nätet som beskriver hur du kan göra. Sök på Google efter “hitta min mac adress” så finns där garanterat instruktioner för ditt operativsystem. Om du får problem med det eller vill ha hjälp att läsa ut datorns MAC-adress är du välkommen att ta med datorn till Driftgruppens expedition.