Åtgärder som kommer att påverka medlemmar i närtid

Obligatorisk Ventilationskontroll (OVK)
Fastighetsägare måste genomföra OVK vart femte år, och för vår förening är det dags för
OVK i år. Kontrollen innebär att föreningen via vår entreprenör Climat80 kommer att behöva tillträde till alla lägenheter någon gång under perioden 7/9 – 18/9 för rensning av
ventilationskanaler. Information om mer exakta tider kommer att delas ut så snart vi får den.
Själva kontrollen kommer att ske någon vecka senare.
Frånluftsventilerna måste göras tillgängliga inför rensning och kontroll. Det betyder att
hindrande möbler eller andra föremål måste flyttas. Ventilerna finns i köket, badrummet samt eventuellt i förrådsutrymme inne i lägenheten (finns i fyrorna, treorna och vissa tvåor).

I samband med rensningen och kontrollen måste någon vara tillgängligt för att öppna dörren. Om man inte kan vara hemma själv bör man i första hand komma överens med någon granne som kan öppna dörren. Viss möjlighet att lämna nycklar till förvaltaren i förväg kommer att finnas för de som inte kan lösa frågan på annat sätt. Kostnader för extra besök på grund av att man inte har gjort tillträde till lägenheten möjlig kan komma att debiteras medlemmen.

Tvättstugorna kommer också att kontrolleras, och tillgång till dem kommer att begränsas
under vissa tider.

Renovering av parkeringsplatserna
Som vi tidigare berättat i bl.a. Fagottinfo kommer parkeringsplatserna att renoveras. Detta
kommer att ske med början i mitten av september.
Arbetet innebär att samtliga parkeringsplatser på Flöjtvägen kommer att vara avstängda under vecka 38 (14/9 – 18/9) samt att samtliga parkeringsplatser på Fagottgränden kommer att vara avstängda under vecka 40 (28/9 – 2/10). När en parkering är avstängd kan man i första hand använda parkeringsplatserna på andra sidan området. Medlemmar som har möjlighet att parkera på annat ställe under dessa dagar uppmanas att göra det. Det är mycket viktigt att parkeringarna är tomma för att arbetena ska kunna genomföras.

Leave a Reply