Genomförande av ventilationsrensning (OVK)

Styrelsen förstår oron kring Covid och har haft en diskussion med företaget som utför arbetet om hur vi tillsammans kan minimera risken för smittspridning. Arbetet kommer att genomföras med beaktande av Folkhälsomyndighetens rekommendationer vilket betyder att både de som utför arbetet och vi boende ser till att hålla avstånd och att endast personal som inte har några symptom på sjukdom genomför arbetet.

Folkhälsomyndigheten betonar vikten av att hålla avstånd för att minimera smittspridningen. Det finns goda möjligheter att hålla rejält avstånd t.ex. genom att vara i ett rum utan frånluftsventiler t.ex. ett sovrum eller gå ut på balkongen. Utöver detta kommer företagets personal att använda engångsmunskydd när de besöker boende från riskgrupperna som så önskar det. De har med sig munskydd så du behöver bara säga till dem när de kommer till dig att du vill att de använder munskydd.

De som utför arbetet kommer vara inne i lägenheterna en relativt kort stund och endast i rum med frånluftsventiler. Om allt är förberett (undanplockat vid ventilerna, öppna innerdörrar och tända lampor vid behov) kommer de som utför arbetet inte att behöva ta i något i onödan. Om du sätter fram handsprit och ber de som utför arbetet sprita händerna när de kommer till dig kommer de att göra det.

Leave a Reply