Internet

Datornätverket

Som boende inom Brf Fagotten har du tillgång till en fast Internet-anslutning, s.k. bredband, utan extra kostnad. Det ingår i avgiften.

DHCP inom nätverket
Du har nu möjlighet att ansluta din dator till föreningens nätverk genom så kallad DHCP för att slippa göra de nödvändiga inställningarna för att använda nätverket. Det kan vara smidigt för t.ex. en bärbar dator som ansluts till många olika nätverk t.ex. både här hemma inom föreningen och på jobbet. Läs mer om DHCP inom Brf Fagottens nätverk.

Webbmail
Du har nu möjlighet att läsa och skicka e-post utanför föreningens nätverk via så kallad Webbmail. Det fungerar på samma sätt som t.ex. Hotmail. Läs mer om webbmail och hur du får tillgång till det.

För att ansluta dig till datornätverket gör du följande:

  1. Läs igenom avtalet
  2. Fyll i anmälan om nytt abonnemang
  3. Lämna anmälan i föreningens brevlåda på västra gaveln av Flöjtvägen 20
  4. Hämta dina användaruppgifter (med bl.a. användarnamn och lösenord) på Driftgruppens expedition, första helgfria måndagen i varje månad kl 19:00-20:00 i källaren på Flöjtvägen 20. OBS! Det är obligatoriskt att komma ner och verifiera sina uppgifter. Vi behandlar inga ansökningar innan det är gjort.
  5. Komplettera datorn med ett nätverkskort för 10/100 Mbps (om det inte redan finns) samt en nätverkssladd: rakt kopplad TP-kabel kontakterad med två RJ-45

 

Tips och guider till dig som redan är abonnent.

Ansvariga för driften av nätverket är Driftgruppen. De kan kontaktas på e-post admin@fagotten.org eller på expeditionen.

Skräppostfiltrering
Sedan oktober 2003 filtreras all inkommande e-post till samtliga abonnenter inom Brf Fagotten för att detektera skräppost, så kallad “spam“. Detta är en ren tilläggstjänst och påverkar ingenting annat än att mail som detekteras som skräppost får tillägget [SPAM] först i titelraden. Inga mail tas bort eller slängs! En fördel är att du kan lägga till ett filter/en regel till din mailklient (det program du använder för att läsa e-post) för att automatiskt sortera bort alla mail som innehåller [SPAM] i titelraden. På så sätt slipper du se all skräppost. Läs mer om skräppostfiltreringen på FAQ:n för skräppostfiltrering.

Medlemmars hemsidor
Medlemmar inom föreningen har möjlighet att publicera material på webbservern. Du når dessa sidor på
http://www.fagotten.org/<användarnamn>/

Denna tjänst “bjuder” vi på och ska inte ses som ett fullvärdigt alternativ till ett webbhotell. Allt material som medlemmarna publicerar är helt och hållet varje enskild medlems ansvar och inget som Brf Fagotten eller HSB tar ansvar för. Hittar du material som du upplever som stötande är det bästa du kan göra att kontakta den medlem vars sidor det gäller. Du når medlemmarna på e-post: <användarnamn>@fagotten.org. Är materialet av sådan art att det är straffbart kommer naturligtvis föreningen agera kraftfullt mot den aktuella medlemmen. Allt sådant material är vi tacksamma för om du anmäler till abuse@fagotten.org