Digitalt medlemsmöte och föreningsstämma

På grund av Coronapandemin kan föreningen inte hålla några fysiska medlemsmöten eller stämmor. Istället kommer dessa under den närmaste framtiden hållas digitalt. Här finns information, instruktioner, och annat som kan vara bra att veta. Uppdaterad 2021-05-26.

-

Digitalt medlems- och informationsmöte kommer hållas den 8:e juni kl. 18:00. Mötet kommer genomföras med hjälp av ett digitalt verktyg som heter Zoom.

Zoom går att använda via din webbläsare, t.ex. Firefox, Chrome, eller Microsoft Edge. Du kan också ladda ned ett program till din dator, surfplatta, eller telefon. Om du inte använt Zoom innan kan det vara bra att försäkra dig om att ljudet (mikrofon och högtalare) och bilden (kamera) fungerar. Webbkamera är inte ett måste.

Du laddar ned Zoom här: Ladda ned Zoom

Innan ett s.k. Zoom-möte kan man testa så att allting fungerar som det skall. Du kan också använda testsidan för att försäkra dig om att allt är i sin ordning. Testsidan hittar du här: Testa Zoom

För att delta i Zoom-mötet gör du såhär:

  1. Klicka på länken till mötet: Länk till mötet
  2. Du förs till en webbsida där du kan välja att öppna Zoom antingen via ditt program eller via din webbläsare.
  3. Testa din mikrofon och högtalare enligt instruktionerna.
  4. Logga in med lösenordet 695830.

Medlems- och informationsmötet kommer öppnas en kvart innan mötet börjar, det vill säga klockan 17:45, så att alla skall hinna ansluta och se till att allt fungerar som det skall.

Stadgetolkning gällande rösträtt
I föreningens stadgar regleras vem som har rösträtt på en föreningsstämma. Stadgarna säger dock ingenting om den situation då två eller fler personer äger två eller fler bostadsrätter tillsammans. Styrelsen har därför kontaktat jurist på HSB för utlåtande.

  • Om två medlemmar äger en bostadsrätt tillsammans får bara en rösta. Det är upp till dem själva att bestämma vem som röstar.
  • Om två medlemmar samäger två lägenheter kan de företräda varsin bostadsrätt med varsin röst.
  • Har en medlem flera bostadsrätter inom föreningen gäller fortfarande bara en röst.

Styrelsen har beslutat att följa juristens tolkning. Detta är den praxis som föreningen tidigare tillämpat, så ingen förändring sker mot hur beslutsprocessen sett ut tidigare år.

Rösttalong inför poströstning

Eftersom stämman sker med poströstning har alla boende i föreningen fått ett röstformulär i brevlådan. Om du för närvarande inte vistas hemma eller om talongen kommit bort finns den att ladda ned och skriva ut här: Formulär för poströstning

Inbjudan till möte samt kallelse och dagordning för stämma har också delats ut, och finns dessutom tillgänglig här: Kallelse

Poströster måste lämnas i föreningens brevlåda vid gaveln på Flöjtvägen 20 senast den 14:e juni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>